De Swollenaer

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Assendorperplein vormt het toneel voor Spaans festival

Assendorperplein vormt het toneel voor Spaans  festival
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP – Liefhebbers kunnen de échte Spaanse cultuur deze zomer in Zwolle op een leuke manier ervaren op zaterdag 20 juli tijdens het festival ‘Let’s get Spanish’ op het Assendorperplein.

Op deze dag wordt het plein omgetoverd naar ‘Plaza de Assendorp’. Het hart van Assendorp wordt daarmee voor één dag een Spaans dorpsplein. “Zwolle heeft de laatste jaren veel Spanjaarden verwelkomd die hier zijn gekomen om te werken of te studeren. Bij een drie van hen is het idee ontstaan om een Spaans festival te organiseren waar de Zwollenaren de gastronomie, muziek en cultuur van Spanje beter kunnen leren kennen. Het festival is gericht op alle leeftijden. De dag begint met verschillende gratis workshops voor jong en oud. Wie flamenco wil leren, kan nu de kans pakken om mee te dansen en daarna een leuke voorstelling te bekijken. Wie de Spaanse taal wil leren en graag Spaanstalige mensen ontmoeten, is welkom bij het taalcafé! Voor de kinderen zijn er van 13.00 tot 15.30 uur activiteiten.

Fijnproevers, of degenen die zin hebben in een lekkere Spaanse hap, kunnen op het Assendorperplein enkele Spaanse lekkernijen proeven, waaronder vers gesneden serrano (been)ham, churros, tapas en paella. Bezoekers die benieuwd zijn hoe paella wordt bereid, kunnen het aan de chef vragen of een kijkje komen nemen in de keuken op het terras. De paella wordt geserveerd om 15.00 en 18.00 uur. De echte sangria en de Spaanse wijnen ontbreken uiteraard niet.

Gedurende de hele dag klinkt er Spaanse muziek over de speakers, maar er is ook live muziek en live flamenco optredens. Chari Benitez komt direct vanuit Spanje langs om te laten zien wat het echte Spaanse temperament is. Na 20.00 uur begint de afterparty met een dj vanuit Spanje. Daarnaast is er de mogelijkheid om te dansen tot 01.00 bij wijkcentrum de Enk of men gaat simpelweg chillen in de Ibiza Lounge. De entree voor het Spaans Festival is gratis.