De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Assendorp viert Koningsdag groots met muziek, theater en kinderactiviteiten

Assendorp viert Koningsdag groots met muziek, theater en kinderactiviteiten
Foto: PhotoPress Images/Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP - ‘Koningsdag Assendorp’ begint met de oude, vertrouwde gezellige kleedjesmarkt voor en door kinderen. Als het draaiorgel gaat spelen kan iedereen beginnen met het inpakken van de spulletjes en volgt het middagprogramma.

Jeugdcircus Pavarini geeft weer interactieve workshop-shows, waaraan jong en oud mag meedoen. Te zien is ook de straattheatershow van CompagnieMobiel, ook wel bekend onder Sulky M1. Verder verbeeldt een portrettekenaar gezichten, het ballonnenvrouwtje is aanwezig voor vrolijke ballonfiguren en kinderen kunnen luisteren naar voorleesverhalen onder de hippieluifel van De Gedichtenbus. Wie wat meer beweging wil, kan met ezeltjes om het plein lopen. Even uitrazen kan tevens op het springkussen en de stormbaan. Scouting is van de partij met hun kabelbaan zodat kinderen over het plein kunnen roetsjen.

Het Assendorperplein biedt een podium voor pleinkunstenaars. Daar kan men jongleren, de clown uithangen, trompetteren of viool spelen. Alle kunst die op een stip van één keer één meter past, is welkom. Een act begint om 13.30 uur en duurt maximaal twintig minuten. Een deskundige jury bepaalt wie zich het hele jaar pleinkunstenaar van het jaar mag noemen. Ook is er weer een gedichtenwedstrijd voor en door de buurt.

Het avondprogramma staat vooral in het teken van muziek in de Muziektent met van 16.45 tot 17.30 uur Loyal Missfits, 17.45 tot 18.30 uur Vulfpeck Tribute, 19.00 tot 20.00 uur Aufglauft, 20.30 tot 21.30 uur Samora, 22.00 tot 23.00 uur Roots Rising en vanaf 23.00 uur tot in de late uurtjes is de Afterparty in De Enk met de dj's Dick & Chick.

De organisatie kan nog veel vrijwilligers gebruiken. Wie de koningsdagcommissie wil helpen, kan mailen naar koningsdagassendorp@assendorperzaken.nl. Zie voor meer informatie www. assendorperzaken.nl/koningsdag-assendorp.