De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Assendorp viert feest na plaatsing eerste zonnepanelen

Assendorp viert feest na plaatsing eerste zonnepanelen
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP - Een Zwolse installateur legt op 1 augustus de eerste zonnepanelen die via het project ‘50 tinten groen Assendorp’ zijn geregeld. Bewoners gaan dit ter plekke vieren.

Gemeenteraadsleden Sylvana Rikkert, Patty Wolthof, Eildert Noorda en Mark Oldengarm uit de wijk zijn uitgenodigd om deze eerste plaatsing officieel te openen. Er is muziek en de aanwezigen heffen het glas. Het zonne-feest is van 16.00 tot 18.00 uur, buiten bij de Eigenhaardstraat 30. Diny Popma, de singer/songwriter die jarenlang in Assendorp heeft gewoond, brengt een ode aan de zon.

De zonnepanelenactie is onderdeel van ‘50 tinten groen Assendorp’. “Assendorp is een wijk met karakter”, volgens de initiatiefnemers. “Om dat zo te houden hebben bewoners het initiatief genomen om de huizen te isoleren en energie te besparen, de wijk groener te maken en mobiliteit te verduurzamen. Met ‘50 tintengroen Assendorp’ organiseren bewoners campagnes en helpen ze elkaar bij vijftig verschillende soorten groene acties.” Blauwvinger Energie is samen met bewoners in Assendorp initiatiefnemer van dit project en ondersteunt de bewoners. Buurkracht heeft bij deze actie geholpen. Meer informatie is te vinden op https://50tintengroenassendorp.nl/. Voor vragen kan men contact opnemen via e-mail welkom@50tintengroenassendorp.nl.