De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

AsRENdorp viert eerste lustrum

AsRENdorp viert eerste lustrum
Deelnemers 10K AsRenDorp 2016
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP - De vijfde editie van de AsRENdorp staat voor zondag 24 juni op de agenda.

Ook dit jaar belooft de organisatie weer een leuke, muzikale warming-up. Daarna starten de kinderen. Zij kunnen 800, 1.200 of 1.600 meter rennen, rondjes van 400 meter. Daarna komen de volwassenen voor de 5 en 10 kilometer, rondjes van 2,5 kilometer. G-lopers zijn ook van harte welkom. Zij kunnen meedoen met de 1.600 meter of de 5 kilometer. De inschrijving start op 17 maart om 12.00 uur en kan via de site www.asrendorp.nl. Vorig jaar deden circa negenhonderd lopers mee. De organisatie hoopt dit jaar de duizend te halen.

Het Assendorperplein wordt op deze dag weer omgetoverd tot feestplein met live-muziek, een aantal attracties voor kinderen en AsRUILdorp, het meest eigenwijze ruilevenement van Zwolle. Ook dit jaar zijn er weer KinderREN clinics, aangeboden door Landstede Looptrainer studenten in samenwerking met Sportservice Zwolle. Tevens zijn er weer clinics voor volwassenen, dit jaar verzorgd door Alinda Sport Buiten. Volg daarvoor de Facebookpagina.

Wie in een blauw of roze AsRENdorp t-shirt wil lopen, kan die voor 10 euro kopen via www.asrendorp.nl. Ook is er nog een aantal retrotassen te koop voor 15 euro.