De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

AsRENdorp gaat virtueel met AppRENdorp

AsRENdorp gaat virtueel met AppRENdorp
Foto: Mirjam Blok
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP - De organisatie van VestaChemicalsAsRENdorp heeft moeten besluiten dat de fysieke editie op 28 juni niet door kan gaan. In plaats daarvan organiseert ze het eerste Gezelligste Virtuele Hardloopevenement van Zwolle en de rest van Nederland, ofwel Vestachemicals AppRENdorp.

Voor de kinderen van vier tot en met twaalf jaar is er de AppRENdorp TenBrinke KinderREN met de afstanden 800, 1.200 en 1.600 meter. Volwassenen kunnen meedoen met de AppRENdorp Vakmensen 5 kilometer. Belangstellenden kunnen zich vanaf 29 april inschrijven op de site van AsRENdorp. Ze downloaden de app op hun telefoon en rennen in de periode van Hemelvaartsdag 21 mei 10.15 uur tot en met Tweede Pinksterdag 1 juni 17.00 uur. Na het lopen worden ze automatisch geregistreerd in een online klassement.

Warming app

De organisatie heeft ook een virtuele warming app opgezet. Haar vertrouwde warming appers leiden dit weer op Hemelvaartsdag om 10.00 uur via @Instagram www.AsRENdorp.nl. Deelnemers dien, zowel tijdens de warming up als tijdens het lopen, de richtlijnen van het RIVM in ogenschouw te houden. Zie voor meer informatie www.asrendorp.nl en www.facebook.com/asrendorp, www.instagram.com/asrendorp en www.twitter.com/asrendorp.