<< Ga terug

Art Nights Zwolle moet hét jaarlijkse kunst-event voor de stad worden

Art Nights Zwolle moet hét jaarlijkse kunst-event voor de stad worden
Foto: Eigen foto

BINNENSTAD - Een reeks van kunstzinnige nachten rondom Valentijnsdag onder de naam 'Art Nights Zwolle' wordt hét jaarlijkse kunst-event voor de stad, als het aan Margin (Art & Media) en Nachtburgemeester Jeroen van Doornik ligt.

Beide partijen werken samen aan het nieuwe evenement waarvan de eerste editie in februari 2019 zal plaatsvinden. Het thema is sensualiteit, liefde, erotiek, verbinding en expressie. De veelbesproken Statenzaal is hierbij het centrale punt. Er is beneden een kunst-expositie van internationale allure te zien, waarbij qua onderwerp en makers is gelet op inclusiviteit – ‘een liefdevolle expositie die iedereen zal aanspreken’. "Valentijnsdag is normaal gesproken maar een kortstondige commerciële stunt. Met 'Art Nights' geven we het fenomeen meer inhoud en heeft iedereen er langer plezier van - de ondernemers en de bezoekers van de stad," vindt Van Doornik.

Zeker de helft van de kunstenaars heeft een band met Zwolle. Op het podium in de bovenzaal wordt high-end kunst getoond. “Wij zijn erg blij dat de Statenzaal in volle glorie gebruikt kan worden en een deel van zijn originele functie wordt vervuld; een platform bieden voor sociaal debat en uitreiken naar de rest van Overijssel, Nederland en de wereld”, aldus directeur Nora Kastein van Margin.

Art Nights Zwolle is een stad-breed evenement waarbij veel partijen worden betrokken. De organisatie voert onder andere gesprekken met horeca in de binnenstad. Het Herman Brood Museum en diverse galeries nemen deel, er is een schilderworkshop in het Langhuis, gevolgd door een expositie, er wordt een passend educatie-programma voor scholen aangeboden en er is een avond-kinderprogramma.

Hoewel de expositie al een sterke invulling heeft, staat Margin (Art & Media) open voor kunstenaars uit Overijssel die werken met het onderwerp om eventueel betrokken te worden in het programma. Neem hiervoor contact op met nkastein@margin-am.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo