De Swollenaer

Maandag, 21 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Anthem verzorgt voorjaarsconcert Eternal Light in de Plantagekerk

Anthem verzorgt voorjaarsconcert Eternal Light in de Plantagekerk
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD – Anthem, koor voor kerkmuziek, brengt enkele grote werken ten gehore tijdens het voorjaarsconcert ‘Eternal Light’ op 20 mei om 20.00 uur in de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis met een collecte achteraf. Raghna Wissink is de dirigent van Anthem, Mannes Hofsink de organist.

Van donker naar licht, van dood naar nieuw leven. Veel Engelse componisten hebben zich door dit thema laten inspireren. ‘Eternal Light’ gaat over de hoop van de toekomst, over de ontwikkeling van het licht. Er is nergens sprake van uitzichtloosheid. Telkens schijnt het eeuwige licht door in de teksten. Het programma begint met de Funeral Sentences van Purcell en via werken van Greene, Tallis, Byrd, Wesley, Bainton en Whitacre eindigt het bij een aantal delen van Lus Æterna van Lauridsen. Diverse stukken worden onder andere omlijst door koper, met medewerking van koperblazersgroep ‘Strepitus Maximus’. De deuren gaan een half uur van tevoren open. Kijk voor meer informatie op www.anthem.nl.