<< Ga terug

ANNO ontvangt bijdrage van het Mondriaan Fonds voor Erfgoedhotspot

ANNO ontvangt bijdrage van het Mondriaan Fonds voor Erfgoedhotspot
Foto: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Het nieuwe publieksconcept ANNO heeft een bijdrage ontvangen van het Mondriaan Fonds. Het Mondriaan Fonds is hét publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed in Nederland.

ANNO is een initiatief van stichting Allemaal Zwolle met als inhoudelijk partners Historisch Centrum Overijssel (HCO) en Archeologie en Monumentenzorg van de gemeente Zwolle. In ANNO worden alle erfgoedcollecties van Zwolle voor het eerst bij elkaar gebracht en presenteren ze zich op een innovatieve manier samen aan het publiek. “Een uniek concept in Nederland”, volgens de organsiaties. “Met ANNO wordt de cultuurhistorie van de stad op een laagdrempelige, eigentijdse, interactieve en verrassende wijze toegankelijk voor het publiek.”

Parels

Allemaal Zwolle wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds voor de realisatie van een ‘Erfgoedhotspot’. Deze hotspot wordt, na het besluit daartoe van het gemeentebestuur, integraal onderdeel van ANNO. Het project dat is ontwikkeld door Archeologie en Monumentenzorg zal bestaan uit verschillende onderdelen waaronder een Erfgoedlab, Erfgoedkamer en een Interactieve Themaruimte. Hier ontdekken bezoekers op een (inter)actieve manier wat archeologen en bouwhistorici over het ontstaan van Zwolle aan het licht hebben gebracht en wat de historische parels van Zwolle zijn.

Kers

Monique Schuttenbeld wethouder Erfgoed en Cultuurhistorie: “Ik ben blij met deze erkenning door het Mondriaan Fonds. De financiële bijdrage is natuurlijk heel erg welkom. Daarmee kunnen we fantastische dingen ontwikkelingen. Heel belangrijk vind ik ook dat een belangrijke landelijke autoriteit op het gebied van erfgoed onze plannen hoog waardeert. Dat is echt de kers op de taart voor alle energie die we hier samen in hebben gestoken. Complimenten voor iedereen die zich hier voor heeft ingezet.” Vincent Robijn, directeur-bestuurder Stichting Allemaal Zwolle: "Ik ben trots op het feit dat het Mondriaan Fonds ons nieuwe publieksconcept ANNO zo ruimhartig steunt. En dat terwijl we nog volop in ontwikkeling zijn. Het is voor mij een bevestiging dat we met het op laagdrempelige en innovatieve wijze integraal presenteren van de museale collectie de archieven en archeologische objecten een aansprekende formule in handen hebben die voor Zwolle een prachtige aanvulling biedt op het bestaande culturele aanbod."

Meedenken

ANNO wordt gehuisvest aan de Melkmarkt, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw. De restauratie en verbouwing aan deze gebouwen is momenteel in volle gang. Verwacht wordt dat ANNO in 2021 de deuren opent. Wie wil meedenken over het museum in de maak, is welkom aan de Sassenstraat 11 geopend op woensdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo