De Swollenaer

Vrijdag, 3 april 2020

Al het nieuws uit Zwolle en omstreken

Anderhalf jaar cel voor aanrijding na verkeersruzie

Anderhalf jaar cel voor aanrijding na verkeersruzie
Redactie: Swollenaer

ZWOLLE (JPZ) - De rechtbank in Zwolle legt een 34-jarige Zwollenaar 1,5 jaar cel op voor het bewust inrijden op een verkeersdeelnemer. Dat hij het slachtoffer wilde doden, achtte de rechtbank niet bewezen.

Op een van de rotondes op de Oldeneelallee heeft Mohamed M. (34) het aan de stok met de bestuurder van een zwarte auto. De twee komen elkaar opnieuw tegen bij verkeerslichten. De man uit de zwarte wagen stapt uit en op dat moment rijdt de Polo op hem in. Het slachtoffer belandt kort op de motorkap. Daarna rijdt M. opnieuw in diens richting, buigt af naar links en rijdt weg. Zo ging het volgens de aangever en volgens getuigen maar M. heeft de aanrijding ontkend. Hij zei dat de krassen op de motorkap er al op zaten. Zijn verklaring wordt niet ondersteund door die van getuigen. De rechters hebben geen aanleiding om te twijfelen aan de getuigenverklaringen of aan het relaas van de aangever. De rechtbank vindt de versie van M. ongeloofwaardig.

Tegen M. was 3 jaar cel voor een poging tot het doden van de andere automobilist ten laste gelegd. Dat hij de ander wilde doden, achtten de rechters niet bewezen. Wel dat hij een poging deed de ander zwaar letsel toe te brengen. Daarnaast kreeg M. een boete van opgeteld 540 euro voor bezit van verboden wapens.