De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Als vakantiegezin geef je een kind wat mee voor zijn toekomst!

Als vakantiegezin geef je een kind wat mee voor zijn toekomst!
Foto: Janneke van Boven
Ingezonden door: Janneke van Boven

Als vakantiegezin geef je een kind wat mee voor zijn toekomst!!

Pax Kinderhulp is dringend op zoek naar vakantieouders in Zwolle, Staphorst en omgeving om kansarme kinderen een vakantie te geven. De jongens en meisjes die komen zijn tussen 5 en 12 jaar. Het enige wat nodig is een plekje in een gezin. Ook gezinnen zonder eigen kinderen kunnen zich opgeven.

De kinderen komen van 13 juli t/m 2 augustus 2019.

Kansarme kinderen

Voor armoede is er veel aandacht in Berlijn maar voor de sociale gevolgen van die armoede is veel minder belangstelling. Armoede isoleert mensen, maakt het mensen onmogelijk om nog langer mee te doen in de maatschappij. Armoede maakt het voor ouders moeilijk om hun kinderen de gewenste mogelijkheden te bieden om zich te ontplooien.

Vakanties

Om deze ouders een beetje te helpen hun kinderen ontwikkelingskansen te bieden, organiseert Pax Kinderhulp vakanties voor die kinderen. Samen met Berlijnse hulpinstanties en natuurlijk de steun van gastouders kan Pax Kinderhulp deze kinderen drie onvergetelijke vakantieweken in Nederland bezorgen.

Meer dan 50 jaar kindervakanties

Meer dan 50 jaar ervaring leert dat deze vakanties een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van een kind. Ook voor het vakantiegezin is het een belevenis om te zien wat het voor deze kinderen betekent om een beetje liefde en aandacht te krijgen. Medewerker Roel Apperlo: “Je geeft een kind onvergetelijke vakantieherinneringen, een ervaring voor het leven. Het unieke van de actie Berlijn is dat de kinderen opnieuw uitgenodigd kunnen worden. Hierdoor kan een relatie voor het leven ontstaan.”

Meer informatie over het gastouderprogramma van Pax Kinderhulp

www.paxkinderhulp.nl of telefoon Roel Apperlo: 038 4220376