De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Alicia Kellner krijgt steun van Assendorper winkeliers

Alicia Kellner krijgt steun van Assendorper winkeliers
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP – In Assendorp hebben 25 behulpzame winkeliers een donatie-bus in hun winkel neergezet om geld in te zamelen voor Alicia Kellner.

Alicia heeft al acht jaar de ziekte van Lyme en is bedlegerig. Ze kan niets meer dan dag en nacht in een donkere kamer liggen met heel veel pijn en extreme moeheid. Ze heeft onlangs aangegeven dat ze zo niet verder wil leven. Haar ouders doen er alles aan om Alicia haar leven terug te geven. En dat is volgens hen mogelijk door een levensreddende behandeling in Duitsland waar goede resultaten worden geboekt. “We doen er alles aan om haar die kans te geven”, aldus haar ouders. Deze behandeling kost echter heel erg veel geld: 35.000 euro. Daarom hebben Alicia’s ouders de Stichting Alicia’s Last Hope opgericht om geld in te zamelen voor haar behandeling. De zorgverzekering vergoedt niets.

Ook hebben de ouders een website opgericht: www.aliciaslasthope.nl. Daar is alle informatie te vinden over Alicia, de ziekte van Lyme en de behandeling. Op deze site kan men ook een donatie doen. Op de website, onder het kopje Nieuws, staan de laatste ontwikkelingen van de inzamelingsacties. “Het mooie nieuws is dat 25 winkeliers bereid zijn om mee te werken aan deze inzamelingsactie door een donatie-bus te plaatsen in hun winkel. Wij vinden dit fantastisch nieuws”, reageren de ouders. “Alicia woont in Assendorp en we zijn erg verrast hoe betrokken ze in Assendorp zijn.”