De Swollenaer

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Afval brengen naar ROVA kan gewoon, maar heb geduld

Afval brengen naar ROVA kan gewoon, maar heb geduld
Foto: ROVA
Redactie: Erik-Jan Berends

(door Erik-Jan Berends) ZWOLLE – Komt niet ‘even snel’ je afval brengen, adviseert voorlichter Monique de Jong van ROVA. Sinds dat de coronamaatregelen van kracht zijn, is het onverkort druk op het Milieubrengstation op Hessenpoort.

Het station is gewoon geopend, benadrukt De Jong en iedereen is gewoon welkom om afval te komen brengen. “We vragen mensen echter om niet met één blikje of één doosje te komen en ook niet met afval dat niet direct weg hoeft. In verband met de maatregelen van het RIVM laten we een beperkt aantal voertuigen per keer toe op het terrein. Veel mensen nemen ook daadwerkelijk meer afval mee, waardoor het sorteren langer duurt. Dat levert langere wachttijden op.”

Pieken

Met name ’s morgens vroeg, rond het middaguur en op zaterdag is het druk, volgens De Jong. “Het gaat met pieken. Ook daartussen kan het ineens heel druk zijn, dus precies te zeggen is het niet. Als mensen hiermee rekening houden, kunnen ze op mogelijk wat rustiger tijdstippen komen. Wij vragen ook bij voorkeur alleen te komen of maximaal met z’n tweeën als ze zware dingen moeten tillen.”

Klussen

Door de corona-maatregelen is het sinds maart extra druk bij het Milieubrengstation. De Jong: “We vermoeden dat veel mensen in huis aan het klussen zijn, want er komt veel huisraad binnen, maar ook tuinafval. Onze tips en adviezen blijven voorlopig van kracht. We vragen mensen met pin te betalen, hun milieupasje niet te vergeten en de instructies van ons personeel op te volgen.”