De Swollenaer

Maandag, 25 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Afsluiting Willemskade en directe omgeving

Afsluiting Willemskade en directe omgeving
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De kruising Nieuwe Veerallee-Rieteweg-Willemskade-Westerlaan is in het weekeinde vanaf zaterdag 17 juni om 07.00 uur vanwege diverse werkzaamheden afgesloten voor het verkeer.

Gedurende de activiteiten worden verkeersregelaars ingezet. Verkeersborden geven de omleidingsroutes aan. Vanaf maandagmorgen 19 juni om 05.00 uur is de kruising weer toegankelijk voor al het verkeer.

ProRail werkt tot 28 augustus aan de elektrificatie van de Kamperlijn. Gedurende deze periode is tussen Zwolle en Kampen geen treinverkeer mogelijk. Het werk van ProRail vindt onder meer plaats ter hoogte van de Willemskade, direct grenzend aan het werkgebied van de reconstructie Willemskade.

In de treinvrije periode Zwolle – Kampen voert de aannemer diverse werkzaamheden uit voor de reconstructie van de Willemskade. Zowel ProRail als de aannemer werkt aan de noodzakelijke aanpassingen om de nieuwe situatie van de Willemskade aan de laten sluiten op de spoorwegovergang. Tijdens de weekendafsluiting van zaterdagochtend 17 juni tot maandagochtend 19 juni vinden er (asfalterings)werkzaamheden plaats. Verder wordt in de Westerlaan een gasleiding verlegd. Meer informatie over de reconstructie van de Willemskade staat op www.zwolle.nl/willemskade.

Van zaterdag 17 juni om 07.00 uur is de kruising Nieuwe Veerallee-Rieteweg-Willemskade afgesloten voor het autoverkeer. Vanaf zaterdagavond 20.00 uur kunnen ook fietsers en voetgangers deze kruising niet meer passeren. De omleidingsroute voor het autoverkeer loopt via de IJsselallee en via de A28 – Katerdijk. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Van Karnebeektunnel.