De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Actie ‘Tegel eruit, plant erin’ gaat niet door

Actie ‘Tegel eruit, plant erin’ gaat niet door
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De 'Tegel eruit, plant erin' -actie die stond gepland voor 28 maart gaat niet door.

Organisatoren Groei en Bloei Zwolle – dat zich al eerder had teruggetrokken – en Intratuin hebben besloten om de actie uit te stellen. “Het heeft op dit moment prioriteit om de veiligheid van bezoekers van het tuincentrum te garanderen volgens de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat in alle vestigingen het aantal inkomende bezoekers wordt gereguleerd (maximaal honderd), dat er twee meter afstand wordt gehouden, dat de schoonmaakfrequentie is verhoogd en dat er alleen met pin kan worden betaald”, meldt het tuincentrum. “Een actie waar veel mensen tegelijk op af komen maakt handhaving van het beleid lastig en is daarom niet gepast.”

Biodiversiteit

Desalniettemin moedigen de organisatoren, ook in deze lastige tijd, mensen aan om hun achtertuinen te vergroenen. “Groene tuinen dragen bij aan goede afwatering, CO2-opname, de biodiversiteit en natuurlijke verkoeling en zijn daarom heel belangrijk.”