<< Ga terug

Academiehuis de Grote Kerk is officieel heropend

Academiehuis de Grote Kerk is officieel heropend

BINNENSTAD – Burgemeester Henk Jan Meijer heeft Academiehuis de Grote Kerk woensdagmiddag officieel heropend. De markante en monumentale kerk in het hart van de stad is geschikt gemaakt voor kleine en grootschalige activiteiten en evenementen.

In de periode van september 2018 tot mei 2019 is de Grote kerk voor zo’n 1,5 miljoen euro verbouwd. De kerkportalen zijn vernieuwd waardoor een verbinding is ontstaan tussen het grote Kerkplein en de Grote Markt. Verder is er veel meubilair uit de kerk verwijderd en de vloer is verbeterd. Daarnaast zijn de faciliteiten verbeterd, waaronder sanitaire voorzieningen in de voormalige stookkelder en een nieuwe geluids- en lichtinstallatie.

Janco Cnossen, voorzitter van het bestuur van stichting Academiehuis de Grote Kerk, memoreerde dat in Nederland veel kerken hun functie verliezen en dat daarover in Den Haag wordt nagedacht. “Ik ben er trots op dat we in Zwolle de Grote Kerk nu al toekomstbestendig hebben gemaakt. Daarmee hebben we een voorsprong op waaraan op ministerieel niveau wordt gewerkt.” Hij verwacht dat de positie van Zwolle op de ranglijst van de Atlas van Nederlandse gemeenten mede hierdoor weer zal stijgen.

“We hebben nu een verstild, een heel open en een overdekt plein in de binnenstad”, zei burgemeester Henk Jan Meijer in zijn toespraak. “Die hebben we nu met elkaar in verbinding weten te brengen.” Met een toost verrichtte hij de officiële opening.

De publieksopening wordt op donderdag en vrijdag gehouden met een Open Huis. In de kerk is dan een kunstexpositie te zien, een tentoonstelling van de opgravingen die tijdens de verbouwing is geweest en er is een open podium.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo