De Swollenaer

Maandag, 25 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

‘Kettingkast’ moet zorgen voor doorstroming verkeer bij Wijthmen

‘Kettingkast’ moet zorgen voor doorstroming verkeer bij Wijthmen
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Rijkswaterstaat verbreedt de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. Ter hoogte van Wijthmen wordt nu een tijdelijke verkeerssituatie aangelegd. Deze tijdelijke situatie, ‘kettingkast’ genoemd, geldt vanaf dinsdag 7 november tot aan de openstelling van de nieuwe N35.

Opzet is dat het verkeer beter doorstroomt tijdens de resterende werkzaamheden. Voor het realiseren van de nieuwe verkeerssituatie worden verkeersregelaars ingezet om de laatste handelingen bij de diverse locaties veilig en vlot te kunnen uitvoeren. Hierbij is het noodzakelijk om het verkeer tijdens de avond- en nachtperiode enkele keren stil te zetten. Dit kan per keer ruim tien minuten oponthoud betekenen. Ook worden er ter hoogte van het N35 kruispunt bij Wijthmen onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt uitgevoerd. Vanwege deze werkzaamheden is het noodzakelijk een deel van het lokale bestemmingsverkeer om te leiden. Dit wordt met borden aangegeven. De werkzaamheden vinden plaats vanaf maandagavond 6 november 20.00 uur tot uiterlijk dinsdagochtend 05.00 uur. Dit onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.

Weggebruikers vanuit Zwolle richting Heino/Raalte rijden vanaf 7 november via de nieuw aangelegde rijstroken. Bestemmingsverkeer richting Wijthmen gaat met een boog weer terug op het huidige tracé om vervolgens een stukje terug te rijden en de afslag Wijthmen/Dalfsen te nemen. Dat betekent 2 tot 3 km omrijden, maar dat weegt volgens Rijkswaterstaat ruimschoots op tegen de tijdwinst die de ‘kettingkast’ oplevert. Het verkeer vanuit Heino/Raalte richting Zwolle, blijft via de oude N35 rijden. Verkeer vanuit Wijthmen richting Zwolle kan via een ‘vrije rechtsaffer’ invoegen op de N35; er is geen wachttijd meer voor het verkeerslicht.

Het verkeer zal even moet wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. De maximum snelheid wordt tijdelijk aangepast en er komen grote, overzichtelijke borden waarop de nieuwe verkeerssituatie schematisch staat aangegeven. Rijkswaterstaat en Heijmans geven uitleg over de nieuwe situatie op een informatieavond 30 oktober bij restaurant De Mol in Wijthmen. Alle woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Alle werkzaamheden moeten eind 2018 gereed zijn.