De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

‘De Wilde Deerne’ zoekt zangers voor mannenkoor

‘De Wilde Deerne’ zoekt zangers voor mannenkoor
Foto: Erik Franssen
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De Zwolse Stadsproductie roept iedere man (16+) die van zingen houdt op om mee te zingen in het mannenkoor dat eenmalig wordt samengesteld voor het muziektheaterspektakel De Wilde Deerne.

In totaal bestaat het mannenkoor straks uit honderd mannen, waarvan er steeds vijftig meespelen per voorstelling. De uitvoeringen zijn van 11 mei tot en met 3 juni in de IJsselhallen.

De mannen staan er niet alleen voor. Paul Maaswinkel en regisseur Jolmer Versteeg begeleiden het koor. Paul is dirigent en Jolmer regisseur van het bestaande a capella mannenkoor Koorbazen uit Zwolle. Samen met een afvaardiging van vijfentwintig Koorbazen gaan de deelnemers, van het nieuw te vormen mannenkoor, repeteren en zingen in de voorstelling. Gedurende een korte repetitieperiode wordt gewerkt aan twee nummers. Teksten worden niet van blad gelezen maar uit het hoofd geleerd om samen met de acteurs en de live band het verhaal van De Wilde Deerne te vertellen aan het publiek. De muziek hiervoor wordt geschreven door Dries Bijlsma en Rob Peters (onder meer producent van Typhoon en Bløf), met tekst van Ko van den Bosch (regisseur De Wilde Deerne).

Deelname is geheel kosteloos. Deelnemers zingen in minimaal tien voorstellingen, zo is deelname, naast werk, gezin en hobby’s, volgens de organisatie voor iedereen mogelijk. Aanmelden kan tot en met woensdag 18 april via de website van De Wilde Deerne: http://dewildedeerne.nl/mannenkoor.