<< Ga terug

Zondagmorgenfilm: MANTA RAY (in het Fraterhuis aan de Blijmarkt in Zwolle)

Zondagmorgenfilm: MANTA RAY (in het Fraterhuis aan de Blijmarkt in Zwolle)

Mysterieus, prachtig gefilmd drama waarin een Thaise visser zich ontfermt over een gewonde man die hij aantreft in de bossen aan de kust.

In een dorp aan de kust vindt een jonge visser een gewonde man bewusteloos in het bos. Hij redt de vreemdeling, die geen woord spreekt, en noemt hem Thongchai. De twee mannen beginnen samen te leven en ontwikkelen een stilzwijgende band. Kalmpjes bloeit er een mooie vriendschap op tussen de twee. Op een dag vertrekt de visser 's nachts op zijn vissersboot om nooit meer terug te keren, waardoor Thongchai alleen in zijn huis blijft. Beetje bij beetje begint Thongchai het leven van zijn vriend te leiden; voor zichzelf neemt hij diens huis en diens baan en begint hij een relatie met diens voormalige vrouw.

Het realisme van dit aanvankelijk eenvoudige verhaal vermengt zich gaandeweg met magische elementen tot een intrigerend geheel met veel ruimte voor interpretatie. Deze poëtische hommage werd onder meer bekroond als beste film in de Orizzonti-sectie van Venetië.

www.filmtheaterfraterhuis.nl


Aanvang: zondag 22 september 2019 12:00Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo