<< Ga terug

Retrospectief Isabelle Huppert : La Pianiste (in het Fraterhuis aan de Blijmarkt in Zwolle)

Retrospectief Isabelle Huppert : La Pianiste (in het Fraterhuis aan de Blijmarkt in Zwolle)

Het aangrijpende verhaal over een emotioneel gesloten pianolerares die wanhopig probeert haar eigen gevoelens de baas te blijven.

Erika Kohut (Isabelle Huppert) is een veertigjarige pianolerares die nog bij haar moeder woont in een appartement in Wenen. Haar leven lijkt net zo strak georganiseerd als een compositie van Bach, maar in werkelijkheid leidt ze een dubbelleven. Achter haar onbewogen uiterlijk gaan gecompliceerde emoties schuil, waaraan zij alleen 's avonds uiting geeft in buurten waar zij zich overdag niet graag zou vertonen. Als een bezoeker van één van Erika's pianorecitals verliefd op haar wordt, schrijft hij zich in op het conservatorium om bij haar te kunnen zijn. De veel jongere Walter is echter niet voorbereid op Erika's complexe persoonlijkheid en er ontstaat tussen beiden een gevaarlijk spel... ‘La Pianiste’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van de spraakmakende schrijfster Elfriede Jelinek.

Filminstituut EYE organiseert deze zomer een grootschalig retrospectief van het werk van actrice Isabelle Huppert: ‘Le Monde d’Isabelle Huppert’. Het Fraterhuis vertoont daarom twee spraakmakende films uit haar lange carrière.

www.filmtheaterfraterhuis.nl


Aanvang: vrijdag 16 augustus 2019 16:00Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo