De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Dauwtrappen met ontbijt in de Vreugderijkerwaard

Dauwtrappen met ontbijt in de Vreugderijkerwaard
Ingezonden door: Maaike Hoogland

Op Hemelvaartsdag gaat Natuurmonumenten dauwtrappen. Er is maar één klein nadeel: vroeg uit de veren, want de boswachter vertrekt al om 06.00 uur. Het dauwtrappen duurt tot 8.00 uur en wordt afgesloten met een ontbijt bij Biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve.

Lopen maakt hongerig

Dauwtrappen is een gewoonte die al vele jaren bestaat. Op Hemelvaartsdag ga je heel vroeg op pad om de dauw weg te trappen. Dat kan ook in de Vreugderijkerwaard. Geniet van de natuur in alle vroegte. Loop langs de bedauwde IJssel en beleef de stilte en zie hoe de natuur langzaam ontwaakt. Na het lopen staat er een lekker ontbijt klaar. En reken maar dat dàt smaakt! Kosten van dit arrangement zijn: €18,- /€15,- volwassenen/kinderen voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen € 22,- en €19,- volwassenen/kinderen.

Startpunt en boeken

Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Boek daarom tijdig via: www.natuurmonumenten.nl/agenda. De excursie start bij Biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve, Zalkerveerweg 20, 8042 PL Zwolle.

Aanvang: woensdag 15 mei 2019 06:00