Wat gaat Bram van Polen doen?

(door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE - Na afloop van het 2-2 gelijkspel tegen NEC, kreeg Bram van Polen de vraag voorgelegd hoe hij het weekje zonder competitieverplichtingen ging invullen. Bijvoorbeeld om na te denken over zijn toekomst bij PEC Zwolle. "Het besluit is deels wel genomen. Ik hoop dat ze (de club, ER) het na de bekerfinale naar buiten brengen”, zei hij zondagavond, zonder verder ergens op in te gaan.

Van Polen (38) staat sinds 2007 onder contract bij PEC Zwolle en maakte alle ups en downs mee bij de club. Dat de aanvoerder twijfelt over zijn toekomst is niet nieuw. "Soms denk ik echt: ik kap ermee, het is mooi geweest. En soms heb ik zoiets van: ik wil weer. Maar ik neig eerder naar stoppen. Meer dan dat ik nog een jaartje doorga", verklaarde hij begin dit jaar. "Fysiek kan ik nog aardig mee. Alleen je moet er wel heel veel voor laten. Uiteindelijk staat het leven altijd in het teken van voetbal. Dat is aan de ene kant niet zo erg. Maar als je veel moet missen - ook naar mijn kinderen toe - dan gaat het wel meespelen. Je wil het moment voor zijn dat je aan alle kanten voorbij wordt gelopen. Dan misschien maar eerder stoppen."

Mocht hij stoppen, dan rijst de vraag wat Van Polen dan gaat doen. Dat hij behouden blijft voor de club is bijna een uitgemaakte zaak. Of in een commerciële functie, maatschappelijk of toch dichtbij het team, bijvoorbeeld als onderdeel van de technische staf. Hoe dan ook, formeel is zijn contract per 1 april opgezegd en zijn club en Van Polen in gesprek met elkaar.