Monique Schuttenbeld (r) heft het glas bij de heropening van de Spiegel.
Monique Schuttenbeld (r) heft het glas bij de heropening van de Spiegel. Foto: Kasper Veenstra

Monique Schuttenbeld stopt als wethouder in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE -  Moninque Schuttenbeld (GroenLinks) heeft donderdag bekendgemaakt dat ze stopt als wethouder in Zwolle. Ze zal haar werkzaamheden voor het zomerreces overdragen. GroenLinks zal de komende weken op zoek gaan naar een geschikte opvolger.  

Als wethouder is Monique Schuttenbeld verantwoordelijk voor cultuur, cultuurhistorie, inwonerbetrokkenheid, natuur- en groenbeleid, toerisme, evenementen, vastgoed, dierenwelzijn en de gebiedsontwikkelingen Stadshart en Stadshagen.  Ze begon in 2018 als wethouder. 

“Het was me een eer om deze bijzondere functie uit te mogen oefenen voor Zwolle. Ik heb ervan genoten om samen met zoveel gedreven partners en enthousiaste bewoners te werken aan een duurzame en levendige stad. Zes jaar lang heb ik met hart en ziel gewerkt aan heel veel mooie en uitdagende dossiers in onze stad. Maar dat heeft veel van me gevraagd en ik heb gemerkt dat het werk een te grote impact heeft op de balans tussen mijn werk en privéleven. Het is tijd voor iets nieuws, waarbij ik meer ruimte kan maken voor mijn persoonlijke zaken”, aldus Schuttenbeld. 

De fractie van GroenLinks respecteert de keuze van Schuttenbeld. “Met het vertrek van Monique verliezen we een wethouder die zich zes jaar lang met hart en ziel heeft ingezet voor Zwolle. We zijn trots op de grote stappen die zij heeft gezet in de energietransitie in onze stad in de vorige coalitieperiode. Op het gebied van cultuur heeft ze de basis gelegd voor een nieuwe kijk op cultuur in de stad. Dankzij haar werk staat ook het Zwolse erfgoed steviger op de kaart. Als wethouder voor Stadshagen heeft ze de Tippe en Breezicht ontwikkeld en daarmee de ontwikkeling van duizenden nieuwe woningen in Zwolle gerealiseerd”, zo laat de fractie van GroenLinks weten. 

Fractievoorzitter Anja Roelfs: “Monique is ontzettend waardevol geweest voor Zwolle en voor GroenLinks. Ze weet als geen ander zich in te zetten voor de groene en sociale waarden. Met haar vertrek verliezen we een vakkundig en betrokken bestuurder en bovenal een fijn en gepassioneerd mens in het Zwolse gemeentebestuur.”

Judith van Dijk, voorzitter GroenLinks Zwolle vult aan: “Met het vertrek van Monique verliest Zwolle een sterke verbinder die zes jaar lang prachtig werk heeft gedaan om Zwolle groener, duurzamer en cultureel levendiger te maken. Moniques nuchtere en warme persoonlijkheid maakte voor veel mensen de politiek laagdrempelig en nabij. Het bestuur en de afdeling van GroenLinks zijn haar heel dankbaar voor haar inzet en alles wat ze bereikt heeft.”

Gerard Meijeringh