Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Verhalen over Zwolle: Historische verrassingen aan de Roggenstraat

Algemeen

ZWOLLE - Op vrijdag 17 mei staat bij Van der Velde in de Broeren de volgende avond in de reeks ‘Verhalen over Zwolle’ op het programma. In twee lezingen worden mensen meegenomen naar de verrassende historie van diverse panden aan de Roggenstraat. Ook wordt meer verteld over de manier waarop de bijzondere ontdekkingen zijn gedaan.

In meerdere panden aan de Roggenstraat is historisch onderzoek gedaan. Dit geeft meer inzicht in de historische en ruimtelijke ontwikkeling van deze laatmiddeleeuwse gebouwen en van de straat. 

Op vrijdag 17 mei worden de verrassende resultaten van dit bouwhistorisch en dendrochronologisch onderzoek gepresenteerd. Bouwhistoricus Jacco Vromen neemt mensen mee door de interessante bouwgeschiedenis van dit deel van de Zwolse binnenstad. Dendrochronoloog Paul Borghaerts kan aan de hand van de jaarringen de ouderdom van gebruikte houten constructies bepalen. En daarmee de ouderdom van (delen van) het gebouw. Hij legt uit hoe dit werkt en welke bijzondere ontdekkingen er zijn gedaan.

De muziek wordt verzorgd door studenten van ArtEZ conservatorium. Sam’s Tunes is een akoestisch duo die ‘coffeehouse’ muziek speelt en schrijft. Het duo brengt een mengelmoes tussen pop, jazz en folk in verschillende thema’s.

De avond begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de lezingen wordt op prijs gesteld. Aanmelden via mail: communicatie.zwolle@vanderveldeboeken.nl.  Graag met vermelding van welke lezing, datum en hoeveel personen.

Organisatie van de avond is in handen van de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle. Deze avond wordt u aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle. 

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 23 uur geleden