Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Werkzaamheden kunstproject ‘Entree Stadshagen’ van start

Algemeen

ZWOLLE - In april gaan de werkzaamheden van start rondom het spoorviaduct over de Frankhuizerallee langs de Hasselterweg. Het kunstproject ‘Entree Stadshagen’ is na 2 jaar voorbereidingen zover en wordt gerealiseerd. Dit brengt enige hinder met zich mee doordat er wegafsluitingen zullen zijn voor de veiligheid van de kunstenaars. De wijk blijft bereikbaar of er kan worden omgereden via de Belvederelaan (afslag de Tippe) en station Zwolle Stadshagen.

Verkeershinder

Verkeersbureau BUKO infrasupport en de gemeente Zwolle zorgen voor een bereikbare wijk én veilige werkplek voor de kunstenaars. De wegafsluitingen zullen plaatsvinden op 17, 18, 20 en 21 april voor de reiniging en het gronden van het spoorviaduct. Dit betreft een volledige afsluiting van de hele weg. Daarna, in de periode 22 april tot en met 19 mei, verschillende dagen voor het realiseren van het kunstwerk. Hierbij zal telkens één rijstrook afgezet zijn.

Kunstwerk

Kunstenaars Lonneke van Zutphen en Anke Huizinga realiseren het project na interactieve workshops met wijkbewoners. Stephanie Jansen hielp bewoners met schetsen en Stan Fritschy inspireerde bewoners met verhalen over het verleden. Wijkbewoners, waaronder vele kinderen, gaven ideeën mee aan de kunstenaars. Initiatiefnemer Martin van den Berg en Robert Jansen zijn tevreden en kijken uit naar de realisatie. “Het is een lange weg geweest waarin we veel hebben geleerd, maar we zijn blij dat het nu eindelijk zo ver is”. 

Het kunstproject “Entree Stadshagen” is een wijkinitiatief en wordt ondersteund door de wijkstichting Stadshagen Totaal. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidiefondsen en lokale ondernemers. Zie ook #entreestadshagen op instagram en Facebook.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen gisteren
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13